الکتروهایو

هوش مصنوعی / الکترونیک / برنامه‌نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه رزبری پای 5 با رم 4 گیگابایت و 8 گیگابایت

مقایسه رزبری پای 5 با رم 4 گیگابایت و 8 گیگابایت در الکتروهایو
در این مقاله می‌خوانید:

زمان تخمینی مطالعه: 8 دقیقه

برد رزبری پای 5 که اخیراً منتشر شده است، آخرین سورپرایز بنیاد رزبری پای برای سال 2023 است. Eben Upton مدیر عامل اصلی Raspberry Pi گفت که سال 2023 سالی برای بازیابی زنجیره تأمین و ذخیره سازی خواهد بود و هیچ رزبری پای 5 ای منتشر نخواهد شد. اما در اواخر سپتامبر رزبری پای 5 معرفی شد و قدرت بسیار بیشتری نسبت به نسخه قبلی خود و با پولی نه چندان بیشتر به ارمغان آورد. در زمان عرضه دو مدل رزبری پای 4 گیگابایت و 8 گیگابایت ارائه شد. مدل دیگر در سال 2024 عرضه خواهند شد، یکی 1 و دیگری 2 گیگابایتی که قیمت پایین تری دارند. در ادامه مقایسه رزبری پای 5 با 4 گیگابایت و 8 گیگابایت را انجام خواهیم داد. ما یک سری آزمایش برای نشان دادن مزایا و معایب هر دو مدل طراحی کردیم، قبل از اینکه به جواب بپردازیم!

چه برنامه‌ها و یا پروژه‌هایی از برد 8 گیگابایت بهره می‌برند؟

حافظه رم معمولاً فضای تنفس CPU است. هرچه بیشتر داشته باشیم، عملکرد دستگاه ما بهتر است. پروژه‌ها و یا برنامه‌هایی که از رم بیشتری بهره‌مند می‌شوند از نوع هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی هستند. آنها به اسب بخار زیاد و فضای ذخیره سازی موقت نیاز دارند تا جادو کنند. اما پروژه‌های عمومی‌تر مانند سرورها و ویدئوها از رم بیشتری بهره می‌برند. سرورها می‌توانند از رم برای کش کردن فایل‌ها و سرعت بخشیدن به ارائه محتوا به کاربران استفاده کنند. پروژه‌های ویدئویی می‌توانند فایل‌های رسانه‌ای را در رم برای پخش سریع ذخیره کنند. در ادامه تست‌هایی برای مقایسه رزبری پای 5 در مدل‌های 4 و 8 گیگابایتی آورده شده است.

  • تست اول- زمان بوت اولیه: آیا رم بیشتر باعث بوت شدن سریعتر می‌شود؟ قطعا نه. با استفاده از همان کارت micro SD بین رزبری پای نسخه 4 و 8 گیگابایتی، ما زمان لود 21.08 ثانیه برای 4 گیگابایت و 22.14 ثانیه برای 8 گیگابایت ثبت کردیم.

حاشیه خطا در اینجا به این معنی است که آنها عملاً یکسان هستند. بزرگترین افزایش عملکرد در زمان بوت استفاده از NVMe SSD است.

  • تست 2- استفاده از رم سیستم عامل: بنابراین رزبری پای 5 و Debian 12از چه مقدار RAM استفاده می‌کنند؟ خوب جواب کوتاه است که رم زیادی استفاده نمی‌شود. وقتی وارد دسکتاپ رزبری می‌شویم و اجازه می‌دهیم که رزبری پای تثبیت شود میزان حافظه مصرفی فقط 566 مگابایت در هر دو نسخه 4 گیگابایت و 8 گیگابایت است.

این بدان معنی است که وقتی رزبری پای 5 با 1 گیگابایت رم منتشر می‌شود، می‌تواند سیستم عامل را اجرا کند، اما در انجام هر کاری مبتنی بر مرورگر با یک برد 1 گیگابایت رم مشکل خواهد داشت. این مشکل شاید برای برد رزبری پای 2 گیگابایتی وجود نداشته باشد و بتواند کار کند. اما برد 4 گیگابایتی از نظر هزینه و رم واقعا عالی خواهد بود.

  • تست 3- مرورگرهای وب: مرورگرهای وب پنجره ما به روی جهان هستند. ما بیش از هر برنامه دیگری از مرورگرها استفاده می‌کنیم، بنابراین مهم است که آنها بدون در نظر گرفتن تعداد تب‌های باز شده پاسخگوی باشند. اولین آزمایش مبتنی بر مرورگر ما به سادگی بارگیری مرورگر بود. در رزبری پای 5 با 4 گیگابایت رم، لود کرومیوم 5 ثانیه و بارگیری فایرفاکس 7.01 ثانیه طول کشید. در رزبری پای 8 گیگابایتی لود کرومیوم 5.09 ثانیه و فایرفاکس 7.13 ثانیه وارد انجام شد. از نظر کاربر، این زمان‌ها یکسان هستند و این بدان معناست که زمان بارگذاری برنامه و مرورگرها بین 4 تا 8 گیگابایت رم بی‌تأثیر هستند. همین امر ولی برای مدل‌های 1 گیگابایتی صدق نمی‌کند. در تصاویر زیر میزان رم استفاده شده به هنگام باز کردن 5، 10، 40 , 50 تب مختلف نمایش داده شده است.

نتیجه این آزمایشات ساده است. اگر واقعاً به 50 تب باز در مرورگر خود نیاز دارید، رزبری پای 5 بخرید یا فقط از دسکتاپ خود استفاده کنید. برای 99٪ از کاربران، مدل 4 گیگابایت رزبری پای 5 برای کارهای اساسی و برای بسیاری از پروژه‌های سازنده کافی است. آیا می‌توانیم با فایرفاکس و کرومیوم در رزبری پای 5 با رم 4 گیگابایت و 8 گیگابابت وب را مرور کنیم؟ بله ما می‌توانیم! این آزمایش با استفاده از یک اسکریپت Bash خودکار انجام شد که با استفاده از یک حلقه for، همه برگه‌ها را همزمان باز می‌کرد.

  • تست4 – سرعت سنج مرورگر: تست دیگر سرعت سنج Browserbench است که عملکرد جاوا اسکریپت یک مرورگر را بر حسب اجرا در دقیقه اندازه گیری می‌کند. برنده شگفت‌انگیز در اینجا رزبری پای 5 با 4 گیگابایت رم و با مرورگر کرومیوم بود.

سرعت آن 66.4 اجرا در دقیقه بود. بدترین نتیجه مربوط به رزبری پای 5 با رم 8 گیگابایت و با مرورگر فایرفاکس بود که فقط 54.8 بار اجرا در دقیقه را مدیریت می‌کرد.

  • تست 5 – فشرده سازی فایل: برای این آزمایش از gzip برای فشرده‌سازی یک تصویر 1.4 گیگابایتی Gamecube ISO که در کارت micro SD ذخیره شده بود استفاده کردیم. تست از ترمینال با استفاده از دستور زیر اجرا شد.
gzip -k name_of_file.iso 

در رزبری پای 5 با رم 4 گیگابایت فشرده سازی 75 ثانیه طول کشید، در کمال تعجب همان فشرده سازی در مدل 8 گیگابایت 84 ثانیه طول کشید. دلیل این تفاوت نامشخص است، اما نکته مهم این است که هر دو برد با تلاش اندکی این کار را انجام دادند.

  • تست 6 – شبیه سازی سطح بالا: آیا می‌توان از رزبری پای 5 با رم 4GB به عنوان یک دستگاه بازی رترو استفاده کرد؟ بله می‌شود! ما شبیه‌سازی Nintendo Gamecube را از طریق شبیه‌ساز Dolphin آزمایش کردیم و متوجه شدیم که هر دو مدل 4 و 8 گیگابایتی The Legend of Zelda: Wind Waker را به راحتی اجرا می‌کنند. زمانی که بخش‌های جدید بارگذاری می‌شد، برخی لگ‌هایی وجود داشت، اما در مجموع سرعت 30 فریم در ثانیه ثابت بود. میزان استفاده از RAM برای شبیه سازی کم است اما بی اهمیت نیست. مدل 4 گیگابایت رزبری پای 5 از 985MB رم و مدل 8 گیگابایتی از 1298MB رم استفاده می‌کرد. رزبری پای 5 مدل 1 گیگابایتی قدرت شبیه سازی خوبی نخواهد داشت. حداقل سیستم مورد نیاز برای شبیه سازی Gamecube یک مدل 2 گیگابایتی خواهد بود.

نتیجه گیری

با مقایسه رزبری پای 5 و در حالت کلی رزبری پای 5 مدل 4 گیگابایت از پس همه کارهای محوله بر می‌آید مگر اینکه بخواهید مدل 8 گیگابایت را با 20 دلار بیشتر خریداری کنید.!!!

لوگو الکتروهایو

الکتروهایو در خدمت مخاطبان عزیز می‌باشد. ما در تیم الکتروهایو در تلاش برای تهیه مقالات و مطالب به روز هستیم. لطفا برای مطالب و مقالات بیشتر با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:

نقص نیورالینک Neuralink در اولین کارآزمایی انسانی!! آیا ایلان ماسک شکست خورده است؟ - سایت الکتروهایو

نقص نیورالینک Neuralink در اولین کارآزمایی انسانی!! آیا ایلان ماسک شکست خورده است؟

آخرین اخبار در مورد نرورالینک که شرکت فناوری عصبی ایلان ماسک(Neuralink) است نشان می‌دهد که اولین آزمایش انسانی کاشت یک تراشه مغزی بر روی یک مرد 29 ساله به نام Noland Arbaugh انجام داد. اما در این فرآیند یک نقص

ادامه مطلب »
محاسبات GPU چیست؟ - الکتروهایو

محاسبات GPU چیست؟

هدف اصلی یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) تسریع در ارائه و پردازش گرافیک است. با این حال، آنچه که GPU ها را در پردازش تصاویر بصری عالی می‌کند، این سخت افزار را در انجام وظایف خاص غیر گرافیکی (مانند آموزش

ادامه مطلب »
ارائه تکنیکی جدید توسط ریاضیدان‌ها برای افزایش سرعت اینترنت اشیا بوسیله روش تقسیم ترافیک بهینه - در الکتروهایو

ارائه تکنیکی جدید توسط ریاضیدان‌ها برای افزایش سرعت اینترنت اشیا بوسیله روش تقسیم ترافیک بهینه

ریاضیدانان دانشگاه RUDN یک الگوریتم مسیریابی جدید برای بهینه کردن و افزایش سرعت اینترنت اشیا ایجاد کرده‌اند. این الگوریتم به طور بهینه ترافیک را تقسیم می‌کند که سرعت و قابلیت اطمینان شبکه را بهبود می‌بخشد. نتایج در Mathematics منتشر شد.

ادامه مطلب »
کامل‌ترین راهنما برای انتخاب بهترین برد آردوینو برای انواع پروژه‌ها!!! در الکتروهایو

کامل‌ترین راهنما برای انتخاب بهترین برد آردوینو برای انواع پروژه‌ها!!!

بسیاری از مبتدیان دنیای الکترونیک، فعالیت خود را در این حوزه با کار بر روی برد Arduino شروع کردند. به هر حال، برد آردوینو یکی از محبوب‌ترین و مستندترین میکروکنترلرهای موجود در بازار است. اما وقتی وارد این اکوسیستم می‌شویم

ادامه مطلب »
نحوه نصب NVIDIA CUDA toolkit دراوبونتو در الکتروهایو

نحوه نصب NVIDIA CUDA toolkit دراوبونتو

پلت فرم NVIDIA CUDA Toolkit یک بستر نرم افزاری است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا از قدرت محاسباتی پردازش NVIDIA و برنامه‌های کاربردی شتاب دهنده GPU بهره ببرند. CUDA همچنین یک مدل برنامه نویسی و یک API است

ادامه مطلب »
داده‌های اسمی Nominal Data - الکتروهایو

داده‌های اسمی Nominal Data چیست؟

داده‌های اسمی(Nominal Data) یکی از اساسی‌ترین انواع داده‌ها در تجزیه و تحلیل داده‌ها است. شناسایی …

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی - سایت الکتروهایو

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی

حاشیه‌نویسی داده به الگوریتم‌های یادگیری ماشین اجازه می‌دهد تا اطلاعات را درک و تفسیر کنند. …

هوش مصنوعی در باستان شناسی و کاربردهای آن - سایت الکتروهایو

هوش مصنوعی در باستان شناسی چه کاربردهای می‌تواند داشته باشد؟

مکان‌های باستان‌شناسی ممکن است ثابت باشند، اما فرهنگ‌هایی که آنها را تولید کرده‌اند، پویا و …

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید - سایت الکتروهایو

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید: تشخیص اشیاء تک مرحله‌ای کاملاً کانولوشنال

تشخیص اشیاء یک کار مهم در بینایی کامپیوتر است که با رسم کادرهای محدود کننده …

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی - سایت الکتروهایو

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی

تصویربرداری چند طیفی تکنیکی است که نور را در طیف وسیعی از باندهای طیفی، فراتر …