زمان تخمینی مطالعه: 3 دقیقه
آخرین اخبار در مورد نرورالینک که شرکت فناوری عصبی ایلان ماسک(Neuralink) است نشان میدهد که اولین آزمایش انسانی کاشت یک تراشه مغزی بر روی یک مرد 29 ساله به نام Noland Arbaugh انجام داد. اما در این فرآیند یک نقص غیرمنتظره رخ داد که باعث شد شرکت این مشکل را اصلاح کرده و تجربه خود را از این موضوع به اشتراک بگذارد.
نقص و اصلاح نیورالینک
اینترفیس مغز و کامپیوتر نیورالینک سیگنالهای عصبی را از طریق 1024 الکترود موجود روی 64 فیبر که نازکتر از یک تار موی انسان است دریافت میکند. با این حال، بسیاری از این فیبرها در حین آزمایشهای انسانی برای پیوند عصبی از بافت مغز دور میشوند و این موضوع باعث شکست این فرآیند میشوند. برای حل این مشکل شرکت به سرعت وارد عمل شد و در عرض چند هفته یا چند ماه، و استفاده از اصلاح سیستم منجر به بهبودی مداوم و سریع در فرآیند شد.
خرابی دستگاه نیورالینک باعث ایجاد نگرانیهای متعددی در جامعه ایمپلنت مغزی شد. بر طبق گزارشات، طراحی منحصر به فرد Neuralink بازه حرکتی که بافت مغز به آن نیاز دارد را ممکن نمیکند. ایمپلنتهای معمولی دارای ساختاری به اندازه کافی نرم هستند که بر روی بافت مغز باقی بمانند. با این وجود عملکرد Neuralink و کارایی آن نیاز به توضیح بیشتری دارد. بنابراین، مسئله نقص به طراحی منحصر به فرد مربوط میشود، اما به طور کلی، شرکت نیورالینک باید ویژگیهای محصول خود را برای تطابق با مغز انسان تغییر دهد. با این وجود، این نقص ممکن است بر آزمایشهای انسانی گستردهتر در مورد امکان دریافت تأییدیه FDA تأثیر بگذارد.
آینده اینترفیسهای مغز و کامپیوتر
با این وجود، نیورالینک ایلان ماسک همچنان به پیش بردن مرزهای فناوری ادامه میدهد و به دنبال مقیاسبندی تحقیقات فعلی خود در زمینه اینترفیسهای مغز و رایانه برای کاربردهای جدیدتر است. هدف این کسبوکار بهبود ورود متن و کنترل مکاننما با طراحی سیستمهایی برای کنترل دستگاههای فیزیکی، بازوهای روباتیک و حرکت روی صندلیهای چرخدار است. امکانات ارائه شده توسط فناوری این شرکت نامحدود است و میتواند به طور قابل توجهی بر حرکت و عملکرد افراد مبتلا به فلج و سایر مشکلات حرکتی تأثیر بگذارد.
نتیجه گیری
خرابی Neuralink در این هفته یادآوری به موقع بود بر این که مشکلات بسیاری در ایجاد یک فناوری جدید وجود دارد که باید حل شود. همانطور که نیورالینک در حال جابجایی مرزهای اینترفیس مغز و کامپیوتر است، اطلاع از مشکلاتی که میتواند در چنین فناوریهای ایجادشود هم موضوع مهمی است. امیدواریم با تلاش بیشتر محققان و مبتکران برای بهتر و موثرتر ساختن آن، شاهد دستاوردهای چشمگیری در این زمینه باشیم.