الکتروهایو

هوش مصنوعی / الکترونیک / برنامه‌نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3 ساختار و برهمکنش‌های همه مولکول‌های حیات را پیش‌بینی می‌کند

مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3 ساختار و برهمکنش‌های همه مولکول‌های حیات را پیش‌بینی می‌کند - سایت الکتروهایو
در این مقاله می‌خوانید:

زمان تخمینی مطالعه: 4 دقیقه

مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3، دستاورید جدیدی است که توسط Google DeepMind و Isomorphic Labs توسعه یافته است. این مدل جدید با قابلیت‌های خود در پیش‌بینی دقیق ساختار پروتئین‌ها، DNA، RNA، لیگاندها و موارد دیگر و نحوه تعامل آنها، امیدواریم که درک کنونی از دنیای بیولوژیکی و کشف دارو را تغییر دهد.

در داخل هر سلول گیاهی، حیوانی و انسانی میلیاردها ماشین مولکولی وجود دارد. این سلول‌ها از پروتئین، DNA و سایر مولکول‌ها تشکیل شده‌اند، اما هیچ قطعه‌ای در داخل سلول به تنهایی قادر به فعالیت نیست. تنها با مشاهده نحوه تعامل آنها با یکدیگر، در بین میلیون‌ها نوع ترکیب، قادر به درک واقعی فرآیندهای حیات هستیم. در مقاله‌ای که در نشریه Nature منتشر شده است، مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3 معرفی شده است، مدلی انقلابی که می‌تواند ساختار و تعاملات همه مولکول‌های حیات را با دقت بی‌سابقه‌ای پیش‌بینی کند.

با معرفی مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3 امید‌های جدید برای تغییر درک نوع بشر از دنیای بیولوژیک و کشف دارو‌های جدید ایجاد شده است. دانشمندان می‌توانند به اکثر قابلیت‌های این مدل، به‌صورت رایگان، از طریق AlphaFold Server که به تازگی راه‌اندازی شده است دسترسی داشته باشند. برای استفاده از پتانسیل مدل AlphaFold 3 برای طراحی دارو، آزمایشگاه Isomorphic در حال حاضر با شرکت‌های دارویی همکاری می‌کند تا آن را در چالش‌های طراحی دارو در دنیای واقعی اعمال کند و در نهایت، درمان‌های جدیدی را برای تغییر شرایط زندگی و بهبود بیماران ایجاد کند.

این مدل هوش مصنوعی بر پایه‌های مدل AlphaFold 2 بنا شده است که در سال 2020 پیشرفتی اساسی در پیش‌بینی ساختار پروتئین ایجاد کرد. تاکنون میلیون‌ها محقق در سراسر جهان از AlphaFold 2 برای اکتشافات در زمینه‌هایی از جمله واکسن‌های مالاریا، درمان‌های سرطان و طراحی آنزیم‌ها استفاده کرده‌اند. AlphaFold بیش از 20000 بار در مقالات و کارهای مختلف ارجاع داده شده است و تأثیر علمی آن از طریق جوایز بسیاری که کسب شده است به رسمیت شناخته شده است. مدل جدید AlphaFold 3 ما را به قلمروی فراتر از پروتئین‌ها و به طیف گسترده‌ای از مولکول‌های زیستی می‌برد.

دموکراتیک کردن دسترسی با سرور هوش مصنوعی AlphaFold 3

DeepMind به دموکراتیک کردن دسترسی به مدل‌های هوش مصنوعی خود حتی در این مورد نیز متعهد مانده است. این پلتفرم که مبتنی بر وب است به محققان در سراسر جهان دسترسی می‌دهد تا از قابلیت‌های پیش‌بینی مدل بهره گرفته و آن را آزمایش کنند. این کار باعث می‌شود که محققان بتوانند از موانع مربوط به منابع محاسباتی و تخصص یادگیری ماشین عبور کنند. سرور AlphaFold با عمومی کردن دسترسی، دانشمندان را قادر می‌سازد تا از هوش مصنوعی پیشرفته برای کاوش‌های علمی خود استفاده کنند.

کاربردها در کشف و توسعه داروهای جدید

تطبیق پذیری هوش مصنوعی AlphaFold 3 امکانات جدیدی را برای محققان در زمینه کشف دارو فراهم می‌کند. آزمایشگاه Isomorphic با همکاری DeepMind قبلاً AlphaFold 3 را در پروژه‌های تحقیقاتی خود استفاده کرده است. هدف آنها از این کار یافتن سریعتر بیماری و تسریع در توسعه داروهای جدید و مورد نیاز برای درمان بیماری است. پتانسیل متحول کننده AlphaFold 3 در نوآوری مراقبت‌های بهداشتی و سلامت، منجر به سرمایه‌گذاری‌های مشترک با شرکت مطرح دیگر شده است.

نتیجه گیری

مدل هوش مصنوعی AlphaFold 3 شرکت Google DeepMind آغازگر دوران جدیدی در مدل‌سازی بیومولکولی را نوید می‌دهد. این تکنولوژی با افزایش میزان دقت در آینده به دنبال فتح قلمروهای جدیدی درحوزه تحقیقات علمی و کشف دارو است. حتی می‌توان گفت این تکنولوژی انقلابی در کشف دارو و علم مواد است. استفاده رایگان از سرورهای AlphaFold شرکت DeepMind می‌تواند موجب رشد و پیشرفت در دانش و علمی باشد.

لوگو الکتروهایو

الکتروهایو در خدمت مخاطبان عزیز می‌باشد. ما در تیم الکتروهایو در تلاش برای تهیه مقالات و مطالب به روز هستیم. لطفا برای مطالب و مقالات بیشتر با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:

داده‌های اسمی Nominal Data - الکتروهایو

داده‌های اسمی Nominal Data چیست؟

داده‌های اسمی(Nominal Data) یکی از اساسی‌ترین انواع داده‌ها در تجزیه و تحلیل داده‌ها است. شناسایی و تفسیر آن در بسیاری از زمینه‌ها از جمله آمار، علوم کامپیوتر، روانشناسی و بازاریابی ضروری است. این مقاله ویژگی‌ها، کاربردها و تفاوت‌های داده‌های اسمی

ادامه مطلب »
حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی - سایت الکتروهایو

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی

حاشیه‌نویسی داده به الگوریتم‌های یادگیری ماشین اجازه می‌دهد تا اطلاعات را درک و تفسیر کنند. حاشیه‌نویسی‌ها برچسب‌هایی هستند که داده‌ها را شناسایی و طبقه‌بندی می‌کنند یا قطعات مختلف اطلاعات را با یکدیگر مرتبط می‌کنند. الگوریتم‌های هوش مصنوعی از آنها به

ادامه مطلب »
هوش مصنوعی در باستان شناسی و کاربردهای آن - سایت الکتروهایو

هوش مصنوعی در باستان شناسی چه کاربردهای می‌تواند داشته باشد؟

مکان‌های باستان‌شناسی ممکن است ثابت باشند، اما فرهنگ‌هایی که آنها را تولید کرده‌اند، پویا و متنوع بودند. برخی از آنها کاملاً عشایری بودند و مرتباً موقعیت خود را تغییر می‌دادند. برخی از آنها فواصل بسیار زیادی را مهاجرت کردند، در

ادامه مطلب »
با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید - سایت الکتروهایو

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید: تشخیص اشیاء تک مرحله‌ای کاملاً کانولوشنال

تشخیص اشیاء یک کار مهم در بینایی کامپیوتر است که با رسم کادرهای محدود کننده در اطراف اشیاء شناسایی شده، مکان یک شی را در یک تصویر شناسایی و مکان‌یابی می‌کند. اهمیت تشخیص اشیاء را نمی‌توان به اندازه کافی بیان

ادامه مطلب »
با سایت Kaggle آشنا شوید! دریچه‌ای رو به دنیای اجتماع متخصصان هوش مصنوعی - سایت الکتروهایو

با سایت Kaggle آشنا شوید! دریچه‌ای رو به دنیای اجتماع متخصصان هوش مصنوعی

یادگیری ماشین (Machine Learning) و علم داده (Data Science) موضوعاتی هستند که در تمامی بخش‌های فناوری اطلاعات در مورد آن بحث و گفتگو وجود دارد. امروزه همه چیز در حال خودکار شدن است، و برنامه‌های کاربردی نیز به سرعت در

ادامه مطلب »
داده‌های اسمی Nominal Data - الکتروهایو

داده‌های اسمی Nominal Data چیست؟

داده‌های اسمی(Nominal Data) یکی از اساسی‌ترین انواع داده‌ها در تجزیه و تحلیل داده‌ها است. شناسایی …

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی - سایت الکتروهایو

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی

حاشیه‌نویسی داده به الگوریتم‌های یادگیری ماشین اجازه می‌دهد تا اطلاعات را درک و تفسیر کنند. …

هوش مصنوعی در باستان شناسی و کاربردهای آن - سایت الکتروهایو

هوش مصنوعی در باستان شناسی چه کاربردهای می‌تواند داشته باشد؟

مکان‌های باستان‌شناسی ممکن است ثابت باشند، اما فرهنگ‌هایی که آنها را تولید کرده‌اند، پویا و …

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید - سایت الکتروهایو

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید: تشخیص اشیاء تک مرحله‌ای کاملاً کانولوشنال

تشخیص اشیاء یک کار مهم در بینایی کامپیوتر است که با رسم کادرهای محدود کننده …

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی - سایت الکتروهایو

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی

تصویربرداری چند طیفی تکنیکی است که نور را در طیف وسیعی از باندهای طیفی، فراتر …