الکتروهایو

هوش مصنوعی / الکترونیک / برنامه‌نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امنیت سایبری چیست؟ مفاهیم اصلی و تهدیدات آن

امنیت سایبری چیست؟ مفاهمیم اصلی و تهدیدات آن - الکتروهایو
در این مقاله می‌خوانید:

زمان تخمینی مطالعه: 19 دقیقه

انبوهی از تهدیدهایی که افراد و سازمان‌ها در چشم انداز دیجیتال امروزی با آن مواجه هستند، اختصاص منابع به امنیت سایبری را ضروری می‌کند. با طراحی و اجرای استراتژی‌های امنیت سایبری قوی، سازمان‌ها از داده‌ها و سیستم‌های حساس خود در برابر دسترسی غیرمجاز، خرابی و ضرر مالی محافظت می‌کنند. این مقاله هر آنچه را که باید در مورد امنیت شبکه، اهمیت آن و انواع تهدیدات سایبری که امروزه سازمان‌ها با آن مواجه هستند را توضیح می‌دهد.

امنیت سایبری چیست؟

امنیت سایبری عمل محافظت از سیستم‌های کامپیوتری، شبکه‌ها و داده‌های حساس در برابر حملات دیجیتال و دسترسی غیرمجاز است. هدف تکنیک‌ها و استراتژی‌های امنیت سایبری حفاظت از یکپارچگی، محرمانه بودن، و در دسترس بودن سیستم‌های دیجیتال، اطلاعات شخصی، سوابق مالی و مالکیت معنوی سازمان است.

حوزه امنیت سایبری پوشش تمام جنبه‌های پیشگیری از تهدید است و شامل اجرای لایه‌های حفاظتی در کل اکوسیستم دیجیتال یک سازمان است. در حالی که امنیت سایبری مبتنی بر راه حل‌های فناورانه مانند فایروال‌ها و نرم افزارهای آنتی ویروس است، اثربخشی آن به افزایش آگاهی در بین کارکنان و ارائه آموزش مداوم در مورد اقدامات امنیت سایبری بستگی دارد.

نمونه‌های امنیت سایبری

امنیت سایبری شامل استراتژی‌ها و شیوه‌های مختلفی است که از سیستم‌های دیجیتال در برابر تهدیدات سایبری محافظت می‌کند، که عبارتند از:

  • فایروال‌ها: این سیستم‌های امنیتی شبکه، ترافیک ورودی و خروجی شبکه را نظارت و کنترل می‌کنند تا اتصالات قابل اعتماد از غیرقابل اعتماد را متمایز کنند.
  • نرم افزار آنتی ویروس: این نرم افزار بدافزارها مانند ویروس‌ها، کرم‌ها یا اسب‌های تروجان را در زمان واقعی شناسایی، مسدود و حذف می‌کند.
  • رمزگذاری: شامل کدگذاری داده‌ها در حالت استراحت، در حال استفاده و در حال انتقال برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز است.
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: این روش با نیاز به دو شکل مختلف شناسایی قبل از اعطای دسترسی به اطلاعات و سیستم‌های حساس، لایه دیگری از امنیت را اضافه می‌کند.
  • شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN): VPN ها به کاربران این امکان را می‌دهند که به طور ایمن داده‌ها را در شبکه‌های مشترک یا عمومی ارسال و دریافت کنند.
  • سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) و سیستم‌های پیشگیری از نفوذ (IPS): این سیستم‌ها ترافیک شبکه را از نظر فعالیت مشکوک کنترل می‌کنند، هشدار ارسال می‌کنند و تهدیدها را قبل از ایجاد آسیب مسدود می‌کنند.
  • پروتکل‌های لایه سوکت ایمن (SSL) و امنیت لایه انتقال (TLS): این پروتکل‌ها اتصالات اینترنتی را ایمن می‌کنند و از داده‌های حساس در حین انتقال محافظت می‌کنند.
  • فناوری‌های پیشگیری از اتلاف داده‌ها (DLP): این سیستم‌ها تضمین می‌کنند که هرگز افراد غیرمجاز به داده‌های حساس دسترسی ندارند.
  • حفاظت از فیشینگ: این اقدامات از سیستم‌ها در برابر حملات فیشینگ محافظت می‌کند و شامل فیلتر کردن ایمیل و آموزش پرسنل در مورد نحوه شناسایی و جلوگیری از تهدیدات سایبری می‌شود.
  • مدیریت پچ: این روش‌ها به روز رسانی منظم نرم افزارها و سیستم‌ها را برای بهبود امنیت و رفع آسیب پذیری‌ها تضمین می‌کند.
  • اطلاعات امنیتی و ابزارهای مدیریت رویداد (SIEM): ابزارهای SIEM داده‌های گزارش را برای شناسایی فعالیت‌های مشکوک جمع آوری و تجزیه و تحلیل می‌کنند.
  • مدیریت دستگاه سیار (MDM): این خط‌مشی‌ها هنگام دسترسی به داده‌های شرکت، استفاده از دستگاه‌های سیار را ایمن و مدیریت می‌کنند.
  • برنامه ریزی واکنش به حوادث امنیت سایبری: این شامل آماده سازی، پاسخگویی و بهبودی از حوادث امنیت سایبری است.
  • آموزش آگاهی امنیتی: هدف از این برنامه‌ها آموزش کارکنان در مورد خطرات حملات سایبری و نحوه پیشگیری از آنها است.
  • ارزیابی و مدیریت ریسک: این روش‌ها استراتژی‌هایی را برای مدیریت تهدیدات سایبری بالقوه شناسایی، ارزیابی و اجرا می‌کنند.

انواع تهدیدات امنیت سایبری

تهدیدات سیستم‌های دیجیتال به طور مداوم در حال تکامل هستند و مجرمان سایبری از پیشرفت‌های فناوری برای تنظیم دقیق تاکتیک‌های مخرب خود استفاده می‌کنند. در زیر لیستی از انواع رایج حملات سایبری آورده شده است.

– بدافزار Malware

بدافزار اصطلاحی کلی برای هر نرم‌افزاری است که رایانه‌ها، سرورها، کلاینت‌ها یا شبکه‌ها را با هدف سرقت اطلاعات حساس، ایجاد اختلال در عملیات یا دسترسی به شبکه‌ها هدف قرار می‌دهد. این شامل برنامه‌های متنوعی است که رفتارها و استراتژی‌های حمله خاصی دارند. بدافزار معمولاً از طریق پیوست‌های ایمیل، وب سایت‌های در معرض خطر یا از طریق آسیب پذیری‌های نرم افزاری توزیع می‌شود. اینها رایج ترین شکل‌های بدافزار هستند:

  • ویروس‌هایی که خود را تکثیر می‌کنند و به دستگاه‌های دیگر سرایت می‌کنند.
  • کرم‌هایی که از آسیب پذیری‌های شبکه سوء استفاده می‌کنند و بدون دخالت کاربر گسترش می‌یابند.
  • تروجان‌هایی که به عنوان نرم افزارهای قانونی برای فریب کاربران برای نصب آنها پنهان می‌شوند.
  • باج‌افزارRansomware که فایل‌ها را رمزگذاری می‌کند و برای انتشار آنها درخواست پرداخت می‌کند.

– فیشینگ

فیشینگ یک حمله سایبری است که در آن قربانی یک ایمیل، پیامک یا تماس تلفنی دریافت می‌کند که قربانی را وادار به افشای اطلاعات حساس یا ترغیب به انتقال پول می‌کند. مجرمان فیشینگ به مهندسی اجتماعی متکی هستند و از روانشناسی انسان برای فریب قربانیان خود سوء استفاده می‌کنند. مهاجمان به عنوان منابع قابل اعتماد، همکاران و شخصیت‌های معتبر ظاهر می‌شوند و احساس فوریت یا ترس را در اهداف خود ایجاد می‌کنند و با احساسات قربانی خود بازی می‌کنند.

با گذشت زمان، فیشینگ پیچیده‌تر شده است. Spear phishing یک حمله فیشینگ هدفمند است که افراد خاصی را هدف قرار می‌دهد. این شامل ارسال ایمیل‌های سفارشی‌شده است که حاوی اطلاعات شخصی در مورد اهداف است، که بسیار متقاعد کننده بوده و تشخیص آن را دشوار می‌کند. فیشینگ نهنگ شکل دیگری از فیشینگ متمرکز است. این روش یک فرد رده بالا در یک سازمان را هدف قرار می‌دهد که سطح دسترسی یا اختیار بالای او در صورت موفقیت آمیز بودن حمله، باعث بالا رفتن پاداش در حمله می‌شود.

– باج افزار

باج افزار نرم افزار مخربی است که دسترسی به داده‌ها و سیستم‌ها را رمزگذاری و مسدود می‌کند. سپس مجرمان سایبری از قربانی می‌خواهند تا مقدار مشخصی پول (باج) بپردازد تا دوباره به داده‌های خود دسترسی پیدا کند. این حملات افراد، مشاغل و سازمان‌های دولتی را هدف قرار می‌دهند و باعث اختلالات جدی عملیاتی، خسارات مالی و آسیب به شهرت می‌شوند. مهاجمان معمولاً درخواست پرداخت با ارزهای رمزنگاری شده را دارند که ردیابی مجرمان را دشوار می‌کند. حتی اگر سازمان باج را پرداخت کند، هیچ تضمینی برای بازیابی داده‌ها وجود ندارد. بازیابی از این نوع حمله طولانی و پرهزینه است زیرا نیاز به مداخله حرفه‌ای برای بازیابی داده‌ها و ایمن سازی شبکه دارد.

– حملات انکار سرویس (DoS) و انکار سرویس توزیع شده (DDoS)

حملات انکار سرویس (DoS) با هدف غرق کردن یک سیستم، شبکه یا وب سایت با ترافیک، اختلال در عملکرد آن و غیرقابل دسترس کردن آن برای کاربران انجام می‌شود. یک حمله DoS سیستم را با تعداد زیادی درخواست پر می‌کند و هدف آن بارگذاری بیش از حد و جلوگیری از برآورده شدن درخواست‌های قانونی است. این کار ظرفیت منابع شبکه را تخلیه می‌کند و باعث کندی یا خاموشی می‌شود.

حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) یک نوع پیچیده‌تر و قدرتمندتر از حملات DoS هستند. آنها به شبکه‌ای از رایانه‌های در معرض خطر (بات نت) تکیه می‌کنند تا قربانی را با حجم عظیمی از ترافیک اینترنتی از منابع مختلف پر کنند. حملات DDoS از هزاران آدرس IP منحصربه‌فرد می‌آیند، که تشخیص ترافیک قانونی و مخرب و مسدود کردن حمله را دشوار می‌کند.

– حملات مرد میانی(MitM)

حملات Man-in-the-Middle (MitM) زمانی اتفاق می‌افتد که مهاجم بدون اینکه آن‌ها بدانند ارتباط بین دو طرف را رهگیری کرده و تغییر می‌دهد. هدف شنود مکالمه و جمع آوری و دستکاری اطلاعات حساس مانند اعتبار ورود، شماره کارت اعتباری یا داده‌های شخصی است.

حملات MitM معمولاً از طریق شبکه‌های Wi-Fi عمومی ناامن یا آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری در زیرساخت شبکه اجرا می‌شوند و معمولاً تشخیص آن دشوار است. در طول حمله MitM، مهاجم به یکی از دو روش زیر ترافیک داده را رهگیری می‌کند:

  • جعل IP، جایی که مهاجم سیستم را فریب می‌دهد تا فکر کند منبع قابل اعتمادی است.
  • جعل DNS، جایی که مهاجم با فرآیند حل سیستم نام دامنه تداخل می‌کند.

– تزریق SQL

تزریق SQL شکلی از حمله سایبری است که به مهاجمان اجازه می‌دهد تا با درخواست‌هایی که برنامه‌های کاربردی در پایگاه‌های داده ایجاد می‌کنند تداخل داشته باشند. پرس و جوی SQL از طریق داده‌های ورودی از مشتری به برنامه “تزریق” می‌شود. یک تزریق موفق می‌تواند داده‌های حساس در پایگاه داده را بخواند، آن را اصلاح کند، عملیات مدیریتی را اجرا کند و حتی دستوراتی را برای سیستم عامل صادر کند که یکپارچگی داده‌ها را به خطر می‌اندازد.

تزریق SQL معمولاً به دلیل آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزار کاربردی وب رخ می‌دهد که به دستورات SQL اجازه می‌دهد بدون اطلاع قبلی توسط سرور بدون پاکسازی ورودی قبلی اجرا شوند. از تزریق SQL می‌توان با پیروی از شیوه‌های کدگذاری امن، مانند اعتبار سنجی ورودی و پرس و جوهای پارامتری شده، و با استفاده از عبارات آماده شده که برنامه‌ها را قادر می‌سازد بین کد و داده‌ها تمایز قائل شوند، جلوگیری کرد.

– اکسپلویت‌های روز صفر

اکسپلویت‌های روز صفر از یک آسیب‌پذیری امنیتی در همان روزی که برای عموم شناخته می‌شود و قبل از پیاده‌سازی راه‌حل استفاده می‌کنند. اصطلاح “روز صفر” به این معنی است که توسعه دهندگان صفر روز فرصت دارند تا قبل از سرقت اطلاعات یا سایر اختلالات، مشکل را برطرف کنند. این حملات با هدف قرار دادن نرم‌افزارها، سیستم‌عامل‌ها، مرورگرها و برنامه‌های کاربردی، پاداش‌های بالایی به همراه دارند، زیرا می‌توانند برای دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ها مورد سوء استفاده قرار گیرند.

اکسپلویت های روز صفر غیرقابل پیش بینی هستند و پیشگیری و اصلاح آنها دشوار است. آنها به طور ویژه خطرناک هستند زیرا هیچ وصله یا اقدامات پیشگیرانه خاصی وجود ندارد که بتوان در هنگام وقوع حمله اجرا کرد. برای کاهش خطرات، سازمان‌ها باید راه‌حل‌های امنیتی پیشگیرانه و لایه‌ای را پیاده‌سازی کنند که شامل تشخیص پیشرفته تهدید، ممیزی‌های امنیتی منظم، و فرآیندهای پشتیبان‌گیری قوی و بازیابی فاجعه است.

– روت‌کیت‌ها

روت‌کیت‌ها نوعی نرم‌افزار مخرب هستند که هدف آن دسترسی روت یا مدیریتی غیرمجاز به رایانه‌ها و شبکه‌ها است. از آنجا که آنها اغلب وجود خود را پنهان می‌کنند، شناسایی آنها بسیار دشوار است و می‌توانند فایل‌ها را برای دستکاری در عملکردهای سیستم عامل تغییر دهند. روت‌کیت‌ها فایل‌های سیستم و ماژول‌های هسته را تغییر می‌دهند و به مجرمان سایبری اجازه می‌دهند فایل‌ها را اجرا کنند، اطلاعات را سرقت کنند، پیکربندی‌های سیستم را تغییر دهند، یا به‌روزرسانی‌های سیستم و نرم‌افزار آنتی‌ویروس را غیرفعال کنند، اغلب بدون اینکه شناسایی شوند.

روت‌کیت‌ها اغلب از طریق حملات فیشینگ، با بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها یا با استفاده از Piggyback بر روی نصب‌های نرم‌افزاری قانونی نصب می‌شوند. پس از نصب، آنها تماس‌های سیستمی را رهگیری و تغییر می‌دهند، فایل‌ها، کلیدهای رجیستری و فرآیندها را مخفی می‌کنند، یا ضربه‌های صفحه کلید را ثبت می‌کنند و خروجی صفحه کاربر را ضبط می‌کنند. پیشگیری از آنها نیاز به اسکن عمیق سیستم، به روز رسانی منظم سیستم و نرم افزار و هوشیاری خاص کاربر دارد.

– تهدیدات پایدار پیشرفته (APT)

تهدیدهای پایدار پیشرفته (APTs) حملات سایبری طولانی مدتی هستند که توسط گروه‌های مجرم سایبری بسیار ماهر انجام می‌شود که هدف آنها سرقت داده‌ها یا ایجاد اختلال طولانی مدت در عملیات است. آنها معمولاً سازمان‌های دولتی، شرکت‌های بزرگتر و زیرساخت‌های حیاتی را هدف قرار می‌دهند.

APT ها به طور دقیق برنامه ریزی و اجرا می‌شوند تا هیچ توجهی را جلب نکنند یا آلارمی ایجاد نکنند. هنگامی که در یک سیستم قرار می‌گیرند، آنها به صورت جانبی حرکت می‌کنند و تا زمانی که ممکن است در آنجا می‌مانند، درهای پشتی متعددی را برای اطمینان از دسترسی حتی در صورت کشف و بسته شدن یک نقطه ورودی، ایجاد می‌کنند.

حملات APT بر فعالیت شبکه نظارت می‌کنند و در طول زمان اطلاعات ارزشمندی مانند مالکیت معنوی، اسرار نظامی یا داده‌های حساس دولتی را استخراج می‌کنند. به لطف رمزگذاری، حذف گزارش‌ها و تقلید از ترافیک عادی شبکه، شناسایی نشده باقی می‌مانند. برای مبارزه با حملات APT، سازمان‌ها باید اقدامات امنیتی پیشرفته، از جمله تشخیص ناهنجاری، تجزیه و تحلیل رفتاری، و نظارت مستمر بر ترافیک شبکه، و پروتکل‌های واکنش قوی حادثه را اجرا کنند.

– حملات Drive-By

حملات Drive-by، بدافزارهایی مانند باج افزار، جاسوس افزار و تروجان‌ها را از طریق صفحات وب آسیب پذیر بر روی رایانه‌ها نصب می‌کنند. آنها به هیچ اقدامی از جانب قربانی نیاز ندارند، مانند دانلود یک فایل مخرب. حمله به سادگی با بازدید از یک وب سایت نا امن آغاز می‌شود. حملات Drive-by به راحتی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان گسترش می‌یابد و اجتناب از آنها دشوار است، زیرا می‌توانند حتی در وب سایت‌های قابل اعتماد ظاهر شوند. کد در معرض خطر معمولاً از طریق محتوای تبلیغاتی مشکوک یا با هک کردن وب سایت به صفحه وب تزریق می‌شود. هنگامی که کاربر از وب سایت بازدید می‌کند، کد از آسیب پذیری‌های مرورگر یا افزونه برای نصب بدافزار بر روی رایانه خود سوء استفاده می‌کند. محافظت در برابر حملات Drive-by شامل به روز نگه داشتن مرورگرها و پلاگین‌ها، استفاده از برنامه‌های آنتی ویروس و ضد بدافزار با محافظت در زمان واقعی، و احتیاط در هنگام مرور وب است.

– اسکریپت بین سایتی

اسکریپت بین سایتی (XSS) یک آسیب پذیری امنیتی رایج وب است که به مهاجمان اجازه می‌دهد اسکریپت‌های مخرب را به صفحات وب تزریق کنند. این حمله زمانی اتفاق می‌افتد که یک برنامه وب از ورودی کاربر نامعتبر یا رمزگذاری نشده در خروجی تولید شده استفاده می‌کند. این اسکریپت‌ها به کوکی‌ها،توکن‌های جلسه یا سایر اطلاعات حساس کاربر که مرورگر برای انجام اقدامات غیرمجاز از طرف کاربر حفظ می‌کند، دسترسی پیدا می‌کنند.

رایج‌ترین انواع حملات XSS عبارتند از XSS منعکس‌شده، جایی که اسکریپت مخرب از درخواست فعلی HTTP می‌آید، و XSS ذخیره‌شده، جایی که اسکریپت به طور دائم در سرور یا پایگاه داده ذخیره می‌شود و به کاربران نمایش داده می‌شود. پیامدهای حملات XSS از مزاحمت‌های جزئی گرفته تا نقض داده‌ها، ربودن جلسه، تخریب وب سایت و انتشار بدافزار متغیر است. توسعه دهندگان با اطمینان از اینکه برنامه‌های کاربردی وب داده‌های نامعتبر را در خروجی تولید شده از طریق شیوه‌های کدگذاری ایمن، اعتبارسنجی ورودی و رمزگذاری خروجی جاسازی نمی‌کنند، با این حملات مبارزه می‌کنند.

– حملات رمز عبور

حملات گذر واژه با حدس زدن یا سرقت گذر واژه‌ها تلاش می‌کنند تا به داده‌های حساس دسترسی غیرمجاز به دست آورند. آنها رایج ترین انواع نقض امنیت هستند و به چندین روش متکی هستند:

  • حملات Brute-Force: که شامل آزمایش هر ترکیب ممکنی از کاراکترها تا یافتن کاراکتر مناسب است.
  • حملات دیکشنری: که در آن مهاجمان کلمات و عبارات رایج را امتحان می‌کنند.
  • پر کردن اعتبار(Credential stuffing): که شامل استفاده از نام‌های کاربری و رمزهای عبور قبلاً سرقت شده در چندین سایت است.
  • ورود به سیستم با ضربه کلید(Keystroke logging): جایی که مجرمان سایبری رمزهای عبور را هنگام وارد کردن کاربر ضبط می‌کنند.
  • مهندسی اجتماعی: که شامل دستکاری قربانی برای افشای رمز عبور خود می‌شود.

به افراد و سازمان‌ها توصیه می‌شود که از تکنیک‌های اثبات شده برای محافظت از رمزهای عبور خود استفاده کنند، مانند احراز هویت چند عاملی، رمزگذاری، و عقل سلیم. گذر واژه‌ها هرگز نباید نوشته شوند، با دیگران به اشتراک گذاشته شوند یا در چندین وب سایت و حساب کاربری استفاده شوند.

چرا امنیت سایبری مهم است؟

دلایل متعددی برای جدی گرفتن امنیت سایبری وجود دارد زیرا یک حمله سایبری می‌تواند حریم خصوصی افراد، امنیت تجاری و ملی، ثبات مالی و شهرت را به خطر بیندازد. در اینجا دلایل برجسته‌ای وجود دارد که چرا امنیت باید در خط مقدم هر سیستم دیجیتالی باشد:

  • حفاظت از اطلاعات شخصی: امنیت سایبری از اطلاعات شخصی مانند شماره امنیت اجتماعی، جزئیات حساب بانکی یا سوابق سلامت در برابر سرقت و سوء استفاده محافظت می‌کند.
  • تداوم کسب و کار و حفاظت: امنیت سایبری از یکپارچگی عملیاتی سازمان‌ها در برابر حملاتی محافظت می‌کند که می‌تواند داده‌های حساس را به خطر بیندازد و باعث آسیب مالی و اعتبار شود.
  • امنیت ملی: امنیت سایبری از زیرساخت‌های مهم ملی مانند شبکه‌های برق، سیستم‌های رای گیری و سیستم‌های دفاعی محافظت می‌کند.
  • پیشگیری از ضرر مالی: اقدامات امنیت سایبری از سازمان‌ها در برابر پیامدهای مالی نقض داده‌ها محافظت می‌کند که نه تنها شامل زیان‌های فوری، بلکه صدمات بلندمدت اعتبار و مسئولیت‌های قانونی می‌شود.
  • اعتماد و اعتبار: امنیت سایبری به سازمان ها کمک می‌کند تا شهرت و اعتماد مشتریان، ذینفعان و مردم را حفظ کنند.
  • انطباق با مقررات: امنیت سایبری از اطلاعات حساس محافظت می‌کند، که تضمین می‌کند سازمان‌ها با استانداردهای نظارتی صنایع مربوطه خود مطابقت دارند.
  • محافظت در برابر تهدیدات نوظهور: استراتژی‌های امنیت سایبری برای پاسخ به چشم انداز تهدید در حال تغییر به طور مداوم در حال تکامل و بهبود هستند.
  • حمایت از مالکیت معنوی: امنیت سایبری از مالکیت معنوی در برابر سرقت محافظت می‌کند، که دارایی اصلی هر سازمان است.
  • ثبات اقتصادی جهانی: امنیت سایبری با جلوگیری از اختلالات بازار ناشی از حملات سایبری به ثبات اقتصاد جهان کمک می‌کند.
  • اعتماد جامعه به فناوری: امنیت سایبری تضمین می‌کند که کاربران در هنگام استفاده از فناوری ایمن هستند و اعتماد به سیستم‌ها و خدمات را حفظ می‌کنند.

چالش‌های امنیت سایبری چیست؟

امنیت سایبری یک تعهد پیچیده است و اجرای اقدامات قوی شامل طیف وسیعی از چالش‌ها است. در اینجا برخی از مشکلات کلیدی پیگیری امنیت در محیط دیجیتال امروزی آورده شده است:

  • تهدیدهای سایبری که به سرعت در حال پیشرفت هستند: نیازمند اقدامات امنیت سایبری هستند تا به همان سرعتی توسعه پیدا کنند تا در برابر پیچیدگی روزافزون حملات مؤثر باقی بمانند.
  • محدودیت‌های منابع در بودجه: پرسنل و فناوری سازمان اغلب اجرای اقدامات موثر امنیت سایبری را مسدود می‌کند.
  • پیچیدگی زیرساختی محیط‌های فناوری اطلاعات مدرن که خدمات مبتنی بر کلاد، سیستم‌های اولیه و شبکه‌های تلفن همراه را با هم ترکیب می‌کنند، ادغام اقدامات امنیت سایبری در این سیستم‌های متنوع را به چالش می‌کشد.
  • تهدیدهای داخلی، که می‌توانند تصادفی یا عمدی باشند، به طور قابل توجهی تلاش‌های امنیت سایبری را کاهش می‌دهند.
  • حملات مهندسی اجتماعی پیچیده‌تر می‌شوند و باعث آسیب‌هایی می‌شوند که تعمیر آن‌ها دشوار است.
  • الزامات انطباق با مقررات به طور مکرر تغییر می‌کند، و نظارت منظم و به روز رسانی سیستم‌ها برای اطمینان از ایمنی داده‌ها و حریم خصوصی ضروری است.
  • ظهور اینترنت اشیا (IoT) و دستگاه‌های هوشمند، سطح احتمالی حمله را گسترش داده و آسیب پذیری‌های جدیدی را معرفی کرده است.
  • فروشنده‌های شخص ثالث و زنجیره‌های تامین، خطرات سایبری بیشتری را معرفی می‌کنند، زیرا مهاجمان از آسیب‌پذیری‌ها در عناصر کمتر امن سوء استفاده می‌کنند.
  • فقدان آگاهی و آموزش امنیت سایبری، سازمان را مستعد حملات سایبری می‌کند.
  • سر بار بیش از حد داده‌ها و هشدارها، که تیم‌های امنیت سایبری با آن مواجه هستند، پاسخگویی به تهدیدات مشروع را در صورت وقوع دشوار می‌کند.
  • ایمن سازی دستگاه‌های تلفن همراه به دلیل افزایش استفاده از این دستگاه‌ها برای مقاصد شخصی و حرفه‌ای بسیار مهم است.
  • ایجاد تعادل بین تجربه و امنیت کاربر چالش برانگیز است زیرا بسیاری از اقدامات امنیت سایبری می‌تواند تجربه کاربر را مختل کند.
  • ایمن سازی دسترسی از راه دور به شبکه‌ها، چالش‌های جدید امنیت سایبری را با گسترش محیط سازمان معرفی می‌کند.
  • هماهنگی جهانی و به اشتراک گذاری اطلاعات از آنجایی که حملات سایبری غالباً گسترده و جهانی است، حیاتی می‌باشد.

بهترین راهکارهای امنیت سایبری

در اینجا بهترین راهکارهای امنیت سایبری ارائه شده است که سازمان‌ها باید برای استفاده حداکثری از استراتژی‌های امنیت سایبری خود به کار ببرند:

  • به طور منظم نرم افزار را به روز کنید تا از آن در برابر آسیب پذیری‌ها محافظت کنید.
  • از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد استفاده کنید و آنها را با کسی به اشتراک نگذارید.
  • اجرای احراز هویت چند عاملی برای همه اعتبارنامه‌ها.
  • به طور منظم از اطلاعات خارج از سایت نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • آموزش کارکنان در مورد چگونگی شناسایی و جلوگیری از حملات سایبری.
  • از نرم افزارهای آنتی ویروس و ضد بدافزار استفاده کنید.
  • شبکه‌های Wi-Fi را با انواع مختلف فایروال‌ها ایمن کنید.
  • کنترل دسترسی به اطلاعات حساس بر اساس نیاز به دانستن و اصل حداقل امتیاز.
  • ممیزی‌های امنیتی و ارزیابی ریسک را به طور منظم در داخل یا از طریق کارشناسان شخص ثالث انجام دهید.
  • پیکربندی سخت افزار و نرم افزار ایمن برای به حداقل رساندن آسیب پذیری‌ها.
  • یک طرح واکنش قوی به حادثه طراحی کنید.
  • اقدامات امنیتی ایمیل را برای فیلتر کردن هرزنامه‌ها و پیوست‌های مشکوک اجرا کنید.
  • رمزگذاری داده‌های حساس در حال حمل و نقل و در حالت استراحت.
  • شیوه‌های توسعه ایمن در طول چرخه عمر توسعه نرم افزار.
  • شبکه‌ها را برای جداسازی سیستم‌ها و داده‌های حیاتی و کاهش سطح حمله تقسیم بندی کنید.
  • از سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) برای نظارت و کنترل ترافیک ورودی و جاری استفاده کنید.

ضرورت امنیت سایبری: محافظت از آینده دیجیتالی شما

امنیت سایبری یک جنبه ضروری از چشم انداز دیجیتال امروزی است زیرا حفاظت حیاتی از اطلاعات حساس افراد، شرکت‌ها و کشورها را فراهم می‌کند. با پیچیده‌تر شدن تهدیدات سایبری، ضروری است که با اجرای راه‌حل‌های قوی امنیت سایبری هوشیار و فعال باشیم.

لوگو الکتروهایو

الکتروهایو در خدمت مخاطبان عزیز می‌باشد. ما در تیم الکتروهایو در تلاش برای تهیه مقالات و مطالب به روز هستیم. لطفا برای مطالب و مقالات بیشتر با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:

داده‌های اسمی Nominal Data - الکتروهایو

داده‌های اسمی Nominal Data چیست؟

داده‌های اسمی(Nominal Data) یکی از اساسی‌ترین انواع داده‌ها در تجزیه و تحلیل داده‌ها است. شناسایی و تفسیر آن در بسیاری از زمینه‌ها از جمله آمار، علوم کامپیوتر، روانشناسی و بازاریابی ضروری است. این مقاله ویژگی‌ها، کاربردها و تفاوت‌های داده‌های اسمی

ادامه مطلب »
مقدمه‌ای بر ژوپیتر نوت‌بوک Jupiter Notebook - سایت الکتروهایو

مقدمه‌ای بر ژوپیتر نوت‌بوک Jupiter Notebook برای یادگیری ماشین

ژوپیتر نوت‌بوک(Jupyter Notebook) یک پلتفرم وب منبع باز است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد اسنادی را ایجاد و به اشتراک بگذارند که شامل متن روایت، کد زنده، تجسم‌ها و معادلات است. این پلتفرم مبتنی بر تجسم داده‌ها، تمیز کردن

ادامه مطلب »
تفاوت تصویر، عکس و نگاره چیست؟ - سایت الکتروهایو

تفاوت تصویر، عکس و نگاره چیست؟

امروزه، اکثر مردم هنگام بحث در مورد نمایش بصری یک شی در رایانه، تفاوت تصویر، عکس و نگاره را نمی‌دانند و آنها را مترادف هم در نظر می‌گیرند. اما برای ابهام هر یک از این موارد را به صورت زیر

ادامه مطلب »
خزنده وب Web Crawler چیست؟ - سایت الکتروهایو

خزنده وب Web Crawler چیست؟

تعریف خزنده وب خزنده وب یک ربات موتور جستجوی دیجیتال است که از کپی و ابرداده(Metadata) برای کشف و فهرست‌بندی صفحات سایت استفاده می‌کند. این مفهوم همچنین به عنوان ربات عنکبوتی(اسپایدر) نیز نامیده می‌شود، وب کراولرها در وب جهانی (از

ادامه مطلب »
مفهوم SIEM (مدیریت رویداد و امنیت اطلاعات) چیست؟

مفهوم SIEM (مدیریت رویداد و امنیت اطلاعات) چیست؟

SIEM یا مدیریت رویدادها و امنیت اطلاعات، گزارش‌ها و رویدادها را جمع‌آوری کرده و این داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل بیشتر نرمال می‌کند که می‌توان از آنها به صورت تجسم، هشدار، جستجو، گزارش و موارد دیگر استفاده کرد. تیم‌های

ادامه مطلب »
داده‌های اسمی Nominal Data - الکتروهایو

داده‌های اسمی Nominal Data چیست؟

داده‌های اسمی(Nominal Data) یکی از اساسی‌ترین انواع داده‌ها در تجزیه و تحلیل داده‌ها است. شناسایی …

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی - سایت الکتروهایو

حاشیه‌نویسی متن در هوش مصنوعی

حاشیه‌نویسی داده به الگوریتم‌های یادگیری ماشین اجازه می‌دهد تا اطلاعات را درک و تفسیر کنند. …

هوش مصنوعی در باستان شناسی و کاربردهای آن - سایت الکتروهایو

هوش مصنوعی در باستان شناسی چه کاربردهای می‌تواند داشته باشد؟

مکان‌های باستان‌شناسی ممکن است ثابت باشند، اما فرهنگ‌هایی که آنها را تولید کرده‌اند، پویا و …

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید - سایت الکتروهایو

با الگوریتم تشخیص اشیاء FCOS آشنا شوید: تشخیص اشیاء تک مرحله‌ای کاملاً کانولوشنال

تشخیص اشیاء یک کار مهم در بینایی کامپیوتر است که با رسم کادرهای محدود کننده …

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی - سایت الکتروهایو

تصویربرداری چند طیفی، دیدی جدید فراسوی نور مرئی

تصویربرداری چند طیفی تکنیکی است که نور را در طیف وسیعی از باندهای طیفی، فراتر …